Verenigingen uit Ursem slaan de handen ineen!

Zaterdag 16 juni a.s. zal er een grote inloopmiddag plaats gaan vinden in het muziekgebouw op het dorp. Sinds enkele maanden heeft de Historische Kring Ursem (HKU) haar archieven onder gebracht in het genoemde gebouw. De HKU organiseert af en toe inloopmiddagen voor haar leden en alle andere geïnteresseerden. Dit doen zij om een ieder een kans te bieden materiaal, zoals foto’s, filmmateriaal of bidprentjes aan te leveren om te behouden voor de toekomst. Ook kan men met vragen terecht over het gezamenlijk verleden van het dorp of wellicht iets uitzoeken over oude familiebanden en huizen of snuffelen tussen oude geboortekaartjes.

Samen kijken naar oude foto’s en filmbeelden van de HKU

Muziekvereniging Ursem  (MVU) viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Ook MVU heeft al eerder een inloopmiddag georganiseerd om foto’s, filmmateriaal en andere oude herinneringen te verzamelen om straks een tentoonstelling te organiseren en  wellicht een reünie voor de oud-leden.

Nu slaan beiden verenigingen de handen ineen en organiseren SAMEN de Inloopmiddag. Door de krachten te bundelen hopen beide verenigingen een groter publiek aan te kunnen spreken en elkaar te helpen om de historie van zowel Ursem als van de Muziekvereniging boven water te halen!

Het zijn altijd gezellig middagen waar men elkaar ontmoet onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook kan men oude filmbeelden over het dorp bekijken. Er zal een computer met scan-apparatuur aanwezig zijn om al uw foto’s direct in te kunnen scannen. U bent welkom van 13.00uur tot 17.00uur in het muziekgebouw, Noorddijkerweg 66a  vlak achter de brandweerkazerne.

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.