Oproep

Die kregen in het verleden alle jonge jongens om zich te melden voor de militaire dienst. Maar deze oproep is van een geheel andere orde. Volgend jaar vieren we op 4 mei zoals elk jaar dodenherdenking en op 5 mei 75 jaar bevrijding. De Historische Kring Ursem zal dan vier dagen lang, ook op 2 en 3 mei, een expositie houden en is nu al, o.a. via samenwerking met het Westfries Genootschap, bezig met de voorbereidingen.

In het kader daarvan roepen wij alle Ursemmers op om eens te kijken of er misschien nog iets ‘tastbaars’ vanuit die tijd te vinden is. Dat kan gaan over fotomateriaal, krantenknipsels, dagboeken, persoonsbewijzen, kleding gemaakt van parachutezijde, een knijpkat, illegale vlugschriften, een helm, tegeltjes of na de bevrijding gemaakte spellen, waarbij de Duitse bezetter op de hak wordt genomen.
Het is niet zo dat u de aan ons toevertrouwde spullen kwijt bent, we zullen ze na de expositie weer bij u terugbrengen.

Op authentiek fotomateriaal zijn we helemaal gek, dat scannen wij en bewaren het zo digitaal voor het nageslacht. De foto’s krijgt u dan zo spoedig mogelijk weer terug, maar ook tegen doneren van fotomateriaal of andere attributen hebben wij totaal geen bezwaar. In ons onderkomen in het muziekgebouw aan de Noorddijkerweg hebben we inmiddels een keurig archief ingericht, waar nog wel het een en ander bij kan.

Mocht er een lichtje bij u gaan branden (door die knijpkat bijvoorbeeld) dan kunt u contact opnemen met Arie Schaap tel. 5021408 of Nico Mulder 5743948.

Wij brengen als Historische Kring dan niet alleen de geschiedenis bij u thuis, maar we halen het ook bij u op!

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.