Mooie avond

“Hai springt over ’n boerderaai en stroffelt over een strootje” is een uitdrukking die in Westfriese dreven nogal eens gebezigd werd (wordt?). Nu gaat het op donderdag 7 november niet over uitdrukkingen en gezegdes in ons dialect, maar wél over boerderijen in het Westfriese landschap.
De Historische Kring Ursem heeft Dieuwertje Duin bereid gevonden om een lezing te houden over bouwhistorisch en archeologisch onderzoek naar stolpboerderijen in West-Friesland.

De abonnees van de HKU hebben in de week van 6-13 oktober de jaaruitgave van 2019 in de bus gekregen met daarbij de uitnodiging voor deze avond. Niet-lezers hebben wellicht de wervende posters gezien met daarop acht karakteristieke Ursemse boerenonderkomens en zijn natuurlijk ook van harte welkom!


De lezing wordt gehouden in de Nederlands Hervormde Kerk aan het Kerkepad 4 te Ursem en begint om 20.00 uur. De deuren zijn open om 19.30 uur. Er wordt geen entree geheven deze avond en tijdens de pauze is er koffie en thee met een koekje voor een euro.

Resumé:  wat?                lezing Westfriese Stolpen
                 waar?               NH Kerk Kerkepad 4 Ursem
                 wanneer?        donderdag 7 november 2019
                 hoelaat?          20:00 uur, inloop 19:30
                 kosten?           Gratis

De HKU zoekt om aan de weg te blijven timmeren naar sporen uit het verleden. We zullen gerust geen voorwerpen of geschriften uit 1566 vinden, maar we zijn wél benieuwd naar die schoenendoos met foto’s bij u op zolder. Waarop mensen en gebouwen uit Ursem te zien zijn, die al zijn overleden of niet meer het straatbeeld bepalen. Daar zijn we gek op!

U hoeft ze niet aan de vereniging te doneren (mag wel!), maar wij zouden er graag scans van maken, zodat ze digitaal voor het nageslacht worden bewaard. Op de beeldbank, die te vinden is op onze website, www.hkursem.nl kunt u eindeloos veel materiaal vinden over de Ursemmer historie, maar wellicht ook van uw eigen familie.
Hoewel de wet op de privacy het ons moeilijk maakt, zijn er nog genoeg schitterende tijdsbeelden te zien.

Heeft u nog iets liggen? Een belletje naar Arie Schaap (5021408) of Nico Mulder (5743948) zorgt voor blijde gezichten binnen de HKU. En als u nog géén abonnee bent, wat let u om dat alsnog te worden? Voor één tientje per jaar bent u ‘onder de pannen’ of ‘onder het rieten dak’ als we bij de boerderijen blijven. We horen graag van u!!

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.