Lichtpuntje

Het is herfst, de dagen worden korter en inmiddels hebben we Sint Maarten al gehad. Het is een dooie boel geweest, aangezien er van hogerhand dringend is geadviseerd om de koters niet met lichtjes langs de deuren te sturen. Sneu natuurlijk! Maar we doen er alles aan om dat ijzerenheinige virus buiten de deur te houden.

Sinterklaas die kan het ook wel schudden. De pakjesboot zal wel niet uitvaren en de aankomst van de Goedheiligman in steden en dorpen staat op de tocht. Zijn knechten (mag ik dit wel schrijven?) zullen we dit jaar wellicht niet, bepakt en bezakt met cadeautjes, zien balanceren op de nokken van de daken, richting de al dan niet rokende schoorsteen. Misschien, héél misschien is er een kans dat de Kerstman zijn rendieren voor de slee zal spannen, zodat er misschien nog wat onder de kerstboom is te vinden straks. Maar het blijft gissen.

Gelukkig is er een lichtpuntje, althans voor de clubs en verenigingen in ons dorp, dat ons in deze donkere dagen blij maakt. Geen snoepgoed bij de deur, geen surprise van Zwarte Piet (oei!), geen volle sok van de Kerstman, maar een riante bijdrage van de Rabobank.
De leden van die bank hebben hun stem weer uitgebracht voor de club of vereniging, die hen het meest na aan het hart ligt.
En zo kregen we begin november  het bericht dat we van het Rabo Club Support een bedrag van € 561,09 in ontvangst mogen nemen! Daar kun je niet tegen fietsen, als u begrijpt wat ik bedoel. We zijn dan niet alleen blij maar ook dankbaar dat er zoveel mensen aan ons hebben gedacht. Én u krijgt er wat voor terug, hoewel we nog niet weten in welke vorm.

Vorig jaar konden we al onze abonnees tijdens de eerste coronagolf verblijden met een antiek, 75-jaar oud ganzenbordspel geënt op de Tweede Wereldoorlog. We steken nu op anderhalve meter afstand de koppen bij elkaar om te zien hoe we dit vorstelijk bedrag om kunnen zetten in nóg iets leukers. Dus nogmaals onze dank aan alle stemmers en ook in de komende tijd brengen we de geschiedenis gewoon bij u thuis!

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.