Belangrijke mededelingen van de Historische Kring Ursem

Het virus heeft ons nogal parten gespeeld en doet dat nog steeds. Heel veel activiteiten zijn afgelast en naar later datum verschoven. Onze geplande expositie van 2 t/m 5 mei, waarvoor we ‘aardig’ in de weer zijn geweest, is dan ook in het water gevallen.

Gelukkig hebben we rond die tijd al onze abonnees blij kunnen maken met het gezelschapsspel ‘Laf en flink tijdens Hinkepink’, wat zeer werd gewaardeerd. Na publicatie hiervan in het Noord-Hollands Dagblad kwamen er zelfs reacties van buiten om zo’n spel in bezit te krijgen…

We hebben overwogen om voor de expositie alsnog een datum in het najaar te prikken, waarbij we gelijk onze nieuwe jaaruitgave zouden kunnen uitreiken. Maar de situatie van nu waarbij we nog steeds anderhalve meter afstand van elkaar moeten handhaven, heeft ons doen besluiten om het evenement naar begin mei volgend jaar te tillen. (Met een slag om de corona-arm).

Onze exposities worden altijd gekenmerkt door een hoog ‘reüniegehalte’ en we denken dat de anderhalve meter maatregel de gezellige spontane ontmoetingen danig in de weg zal staan. En dat is zonde. Aan de mensen die spullen beschikbaar hebben gesteld voor de expositie vragen we vriendelijk of we die mogen blijven beheren tot mei volgend jaar. Een klein lichtpuntje: van maandag 14 september tot en met vrijdag 9 oktober worden veel van die spullen tentoongesteld in het Gemeentehuis in de Goorn. Diverse historische verenigingen uit Koggenland werken mee aan deze ‘pop-up’ expositie, die gratis te bezichtigen is.

Ook het Rabo Clubsupport is naar een later tijdstip verschoven. Alle leden van deze bank mogen van 5 t/m 25 oktober weer stemmen uitbrengen op de vereniging, club of organisatie die ze graag van een ‘aanmoedigingspremie’ zouden willen voorzien.

Vorig jaar werden we met een prachtig bedrag verblijd (een aanzetje tot het gratis oorlogsspel voor alle abonnees) en we hopen dat we ook dit jaar op veel ons goedgezinde Rabobank-leden mogen rekenen!

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor onze volgende uitgave afgerond en liggen alle historische dan wel nostalgische artikelen met bijbehorende foto’s bij de drukker. En we hebben weer heel wat moois voor u in petto. U hoeft er niet eens het huis voor uit want we brengen zoals altijd de geschiedenis bij u thuis!

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.