Historische Kring Ursem heeft een nieuwe Uitgave!

Afgelopen zondag 4 november j.l. heeft de Historische Kring Ursem een Ursemmer middag georganiseerd in het gebouw van Muziekvereniging Ursem. Doel was het uitgeven van de nieuwe Uitgave zoals het glamour tijdschrift tegenwoordig genoemd wordt, vol met historische verhalen over Ursem en haar bewoners. Met dit keer een prachtig verhaal over de geschiedenis van familie Borst en het eerste deel over de meerlingen.

Alle leden kregen  een uitnodiging  om die middag langs te komen om het nieuwe exemplaar persoonlijk in ontvangst te nemen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kon men tevens genieten van oude filmbeelden of een rondje lopen langs een mooie tentoonstelling. Zo’n 1500 foto’s, krantenknipsels en ander materiaal vertelden het verhaal van 50 jaar Muziekvereniging Ursem.

Foto gemaakt door Corrie Bos

De afgelopen maanden heeft de vereniging dat groots gevierd en tijdens de gezellige reünie voor leden en oud-leden is deze tentoonstelling neergezet.

Een van de ouders betrokken bij de muziekvereniging, zit ook in het bestuur van de Historische Kring Ursem. In het voorjaar ontstond  het idee om die 50 jaren verenigingsleven op papier te omschrijven en uiteindelijk is er een mooi artikel ontstaan met vele foto’s.

Omdat het opgenomen is in de nieuwste Uitgave werd de link gelegd met de tentoonstelling en zondagmiddag zijn er zo’n 150 mensen komen kijken. Dat was vooral erg leuk voor de maker van dit mooie geheel , Cathy de Witte.

Foto gemaakt door Corrie Bos

Omdat zij ook de schrijfster van het artikel geholpen heeft, door samen in gesprek te gaan met diverse oud-leden om zo het verhaal én oude foto’s  boven water te krijgen, werd ze zondagmiddag in het zonnetje gezet en mocht ze het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Inmiddels hebben alle leden die niet in de gelegenheid waren om de Uitgave op te komen halen, deze in de brievenbus ontvangen. Een omvangrijke klus want ons ledenaantal  is dusdanig  gegroeid de laatste jaren, dat we zo langzamerhand tot een van de grootste gezelschappen van Ursem gerekend mogen worden.

Het bestuur van de Historische Kring Ursem is daar blij mee.  Een kroon op ons werk!

Wel zijn we  op zoek naar een nieuw bestuurslid nu Loes Schilder, sinds jaar en dag de secretaris van de stichting, na 23 jaar haar taken in het bestuur neer  gaat leggen.
We zijn niet direct op zoek naar een nieuwe secretaris maar een algemeen bestuurslid die mee wil denken en werken met ons. Misschien lijkt het u wel  wat!

Natuurlijk kunt u vrijblijvend  een keertje een vergadering meemaken om te kijken en te luisteren hoe het er aan toe gaat en of het wat voor  u is. U bent van harte welkom!  Meld u zich bij de penningmeester Arie Schaap.
Loes gaan we zeker missen en we gaan met het bestuur  een mooi afscheid voor haar organiseren.Mocht u geen lid zijn maar wel  belangstelling hebben voor deze uitgave dan kunt u ook hiervoor  contact opnemen met  Arie Schaap (072-5021408). De kosten zijn  10 euro.
Dat betaald u óók als u meteen lid wordt. Ieder jaar krijgt u in het najaar  zo’n prachtige Uitgave toegestuurd. Dit jaar kreeg u er zelfs twee voor de prijs van een, want we maakten in de meimaand een speciale oorlogseditie met verhalen over Ursem in de oorlogstijd.

Deze editie is sinds zondag 4 november uitverkocht.

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.