Cursus Schrijven over geschiedenis

Voor wie zich graag in het verleden verdiept en er zelf over wil schrijven organiseert het Westfries Archief een praktische cursus.

Als je over geschiedenis schrijft heb je te maken met specifieke vragen: in welke tijd vertel je het verhaal? Zet je alle gebeurtenissen in chronologische volgorde of pak je het anders aan? Hoe maak je het spannend? Hoe typeer je een persoon? En welke literaire technieken kun je gebruiken?

Cursusleider Mirjam Janssen kan het allemaal uitleggen: ze werkt al jaren als eindredacteur van historische tijdschriften en schrijfdocent. Daarnaast vertelt Elsbeth Groothedde van het Westfries Archief hoe u zelf archiefonderzoek kunt doen.

Na afloop van de cursus weten de deelnemers hoe zij hun historische verhaal kunnen vertellen en hoe zij er informatie voor kunnen vergaren. Ook krijgen ze tips om verder te lezen. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze bereid zijn van tevoren enig ‘huiswerk’ te maken.  Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan.

Wanneer: Vrijdag 3 mei, 10.00 uur tot 15.00 uur (een lunch wordt verzorgd)
Waar: Westfries Archief, Blauwe Berg 5c, Hoorn
Inschrijven: U kunt zich tot 20 april opgeven bij info@westfriesarchief.nl
Kosten: gratis
Meer informatie: Mirjam Janssen, tel. 06-15546917, of www.schrijvenovergeschiedenis.nl

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.