Glanzende Glossy

Hoewel de maand oktober zich de eerste week wat weer betreft lieflijk aan laat zien met mooie temperaturen en niet al te veel harde wind, kan het zomaar eens omslaan. Donkere natte dagen met een bulderende wind horen ook bij de Nederlandse herfst. Wat is het dan mooi dat je je in huis behaaglijk op de bank kunt uitstrekken met een boek of met een interessant tijdschrift.

Het is weer oktober dus ook tijd voor de glanzende glossy van de Historische Kring Ursem, die naar alle waarschijnlijkheid al bij u op de mat is gevallen. Hij is met 44 pagina’s 10% dikker dan de vorige editie en bevat weer allerlei historische artikelen en weetjes. Zoals bijvoorbeeld het ware verhaal achter het verdwijnen van ‘de Flap’. Het levensverhaal van een Ursemmer priester die het tot pastoor schopt.
We leggen de prijzen van de boodschappen die we in begin 70er jaren haalden eens ter vergelijking naast de huidige. We lezen hoe een Ursemmer wordt opgelicht en wat Jaap Mulder sr (de ouwe Muk) betaalde voor café de Landbouw.
Verder zijn we begonnen aan een serie verhalen van Ursemse emigranten, die in deze eerste reeks alle drie Duits spreken. En dan is er een verhaal over de overhaal op Rustenburg. Een klein artikeltje over de niet bestaande ‘Ruyterbrug’ en nog véél meer geschiedkundige wetenswaardigheden.

Als je geen donateur bent van de HKU dan zou je dat ter plekke worden! Temeer omdat wij eind november (vóór de feestdagen) nog een verrassing hebben voor alle trouwe sponsors (donateurs).

We hebben het afgelopen jaar ‘goed geboerd’. Zo kregen we van diverse kanten financiële injecties zoals van de Rabo Club Actie die dankzij u € 360,58 in het laatje van de penningmeester bracht. Hartelijk dank! Dat maakt het voor ons mogelijk om dit jaar nogmaals ‘uit te pakken’.
Nee, wij pakken het éérst in, daarna mag u het uitpakken!

Bent u nog geen donateur van onze Kring – voor slechts € 10,00 per jaar! – dan zou ik geen moment meer wachten. Bel even met Anneke Vonk-Tiebie 072-5021804 of ondergetekende 072-5743948 en dan brengen wij zo spoedig mogelijk de geschiedenis bij u thuis!

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.