Robert Long in Ursem ?

“Die is er al een tijdje niet meer”, hoor ik u denken. En dat is ook zo.
Maar hij heeft wél ooit eens in Ursem gespeeld als zanger van zijn band ‘Bob Revell and his yelping Jackals’ in de zaal van de Rode Leeuw. Leuk om er na 53 jaar achter te komen dat ‘Bob Revell’ niemand anders was dan de later zo bekende Robert Long!
Een en ander kunt u lezen in de nieuwste uitgave van de Historische Kring Ursem, die na 9 oktober a.s. weer bij de abonnees op de mat zal vallen.

Bob Revell and his yelping Jackals in 1962

De jaarlijkse glossy met allerlei van stof ontdane verhalen, die u meeneemt naar vroegere tijden en mensen uit Ursem.
Zo borduren we voort op de artikelen van vorig jaar over de twee- en drielingen in Ursem. We hebben het over kerkramen, een triest verhaal over ‘de flap’, en oud Ursemmer Thijs van der Lee doet een boekje open over het wel en wee uit zijn jeugd. We lezen de verhalen van een Ursemmer landbouwer en de plaatselijke, dronken elektricien, die 100 jaar geleden het gezag op het dorp beledigden en voor het gerecht moesten verschijnen.

Uitgave 2019

Wat hebben een oude klok en een Ursemmer molen met elkaar te maken? U leest dat en nog véél meer in de ‘Geschiedenis van Ursem’ uitgave 2019.
Het afgedrukte (oude) fotomateriaal is het bekijken méér dan waard.

Maar we brengen niet alleen de geschiedenis bij u thuis (niet-abonnees zijn voor € 10,00 per jaar van harte welkom! Een telefoontje naar 072-5021408 is genoeg), maar we houden dit najaar ook een lezing.

Op donderdag 7 november bent u om 20.00 van harte welkom in de NH Kerk. Dan spreekt Dieuwertje Duin over het bouwhistorisch en archeologisch onderzoek naar stolpboerderijen in West-Friesland.

De entree is gratis en tijdens de pauze is er koffie, thee en koek tegen een kleine vergoeding. Het belooft een interessante avond te worden.

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.