Inloopmiddagen

wapen_ursemWe zijn er klaar voor!

Op zaterdag 2 april, 7 mei en 4 juni staat de deur van de Brede School aan de Middengouw open voor iedereen, die de geschiedenis van Ursem een warm hart toedraagt.
Onze oude behuizing, de Nederland Hervormde Kerk, weliswaar een prachtige locatie voor het exposeren van foto’s en het houden van lezingen, leent zich onzes inziens niet zo voor een “inloopmiddag”, zoals wij die voor ogen hebben.
In de Brede School, midden in het dorp gesitueerd, zijn de drempels  minder hoog, ja ontbreken zelfs.

Wat kunt u verwachten? Er zal een delegatie van het Kringbestuur aanwezig zijn met wie u een praatje kunt maken. Al of niet over een historisch onderwerp onder het genot van een kopje koffie, desgewenst thee of limonade. De bekende oudhollandse speculaasjes ontbreken natuurlijk niet.
Wij vinden dat leuk. Nog leuker vinden wij het als u iets meeneemt; we zijn gek op oude foto’s, dia’s, filmpjes, documenten etc. waarop het dorp Ursem/Rustenburg of Ursemmers/Rustenburgers de hoofdrol spelen. Niet dat we onze – nieuwe – kasten en stellingen daarmee vol willen zetten, maar we willen graag een kopietje of een scan maken, zodat alles digitaal wordt vastgelegd en op de beeldbank kan worden getoond. Alleen met uw welnemen natuurlijk! U krijgt uw originele documenten weer terug, tenzij u die liever aan de H.K.U. in eigendom geeft.

We doen de deur om 14.00 uur open en hopen die weer om 18.00 uur te sluiten. Er zullen laptops staan, waarop oude filmpjes draaien en waarop de méér dan 7000 plaatjes in onze beeldbank zijn te zien. Misschien ziet u wel het eerste huisje, waarin uw opa en opoe kwamen wonen, of een schitterende opname van een stukje Ursem uit de jaren ’20, dat u afgedrukt zou willen hebben.
Voor onze leden (dat bent u reeds voor slechts € 10,00 per jaar) kunnen wij een afdruk van 13×18 verzorgen tegen de kostprijs van € 5,00.

Een andere service die wij u kunnen bieden is het geven van de bewoners-geschiedenis van uw pand, wanneer dat vóór 1980 in Ursem/Rustenburg stond. Voor € 1,00 printen we een en ander voor u op een A-4tje. Wij denken dat we met deze inloopmiddagen een win-win situatie hebben gecreëerd; wij hopen op verhalen, waarmee we onze jaaruitgaven kunnen voeden en u kunt uw lang bewaarde foto’s, dia’s, films, documenten en verhalen kwijt. Wat ons betreft worden het gezellige en nostalgische middagen.

Nico Mulder

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.