De jarige trakteert !

Kent u die van de twee jongens die naar Parijs gingen? “Die gingen niet!” hoor ik u zeggen. Nou, Gert Mulder van de Walingsdijk en Simon Schilder uit Heerhugowaard gingen wél en nog veel verder Frankrijk in.

Op woensdag 12 januari 1927 vertrekken ze vanaf het station in Heerhugowaard naar het zuiden van Frankrijk om daar een nieuw leven op te bouwen. Ze beginnen samen een gemengd bedrijf, ze telen aardappelen, uien, erwten en bonen en houden wat melk- en jongvee.
Hoe dat allemaal zo gekomen en afgelopen is kunt u lezen in het boekje “Van de Walingsdijk de wijde wereld in” dat door de Historische Kring Ursem een dezer dagen gratis zal worden aangeboden aan alle donateurs.

Dit in het kader van ons 40-jarig jubileum (1980-2020) dat we helaas niet hebben kunnen vieren vanwege het coronavirus en het tweemaal niet doorgaan van de expositie ’75 jaar bevrijding’ om dezelfde reden. We hebben daarom gemeend onze trouwe abonnees te verrassen met dit uit drie delen bestaande boekje. Het eerste deel gaat over het leven van de in 1885 geboren Gerrit Mulder, het tweede deel over zijn nichtje Marie Mulder, die als religieuze in Nederlands-Indië belandt en het derde deel gaat over mijn zoektocht naar die twee Mulders, beiden van de Walingsdijk de wijde wereld ingetrokken.
Het boek is verder verluchtigd met een honderdtal foto’s uit het heden en verleden en een aantal verhelderende bijlagen.

De fantastische opbrengst van de Rabo clubsupport actie heeft eens te meer laten zien dat we op een trouwe schare belangstellenden mogen rekenen. Daar zijn we blij mee en dat willen we ook uitdrukken met de verspreiding van dit boekje.

Mocht u géén donateur zijn van de H.K.U. dan kunt u dat natuurlijk altijd worden! Een mailtje naar info@hkursem.nl is genoeg, maar een belletje naar Arie Schaap 072-5021408 mag ook. En mocht u als niet-abonnee een boekje willen dat kunt u dat voor € 11,95 bij ondergetekende halen of bestellen.

Wij wensen u veel leesplezier en brengen ook tijdens deze turbulente tijden de geschiedenis gewoon bij thuis!

Nico Mulder

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.