Dank, dank, dank

Het is natuurlijk wel beleefd wanneer je na een gehonoreerde vraag ook de betrokkenen, aan wie die vraag is gesteld, hartelijk bedankt. En dat doen we bij deze. Via de Rabobank Clubsupport Actie kreeg onze penningmeester een bedrag van € 442,59 toegeschoven, 22,8% méér dan in het vorige jaar. (Ja, wij gaan door tot achter de komma).

Fietsten we een paar jaar geleden nog met vier man van het bestuur een rit van 40 kilometer om € 250,00 uitgekeerd te krijgen, nu zijn het de Rabobank leden, die door hun keuze de verdeling van de sponsorgelden in handen hebben. We zijn dan ook heel erg blij met u.

De vruchten van deze financiële meevaller hebben onze donateurs inmiddels al aan den lijve ondervonden. In de week van 22-29 oktober is namelijk onze jaarlijkse uitgave bij hen op de mat gevallen. Dit jaar anderhalf keer zo dik en zwaar; we zijn mede door deze financiële injectie op voorhand al van 40 naar 60 bladzijden gegaan.
60 pagina’s vol nieuws (ouds) uit de geschiedenis van Ursem, verluchtigd met bijna 100 foto’s en afbeeldingen. Prachtig leeswerk nu de wintertijd ondertussen weer is ingegaan, de dagen korter zijn geworden en de lange avonden uitnodigen om in de historie van ons dorp en zijn bewoners te duiken. Al dan niet bij een knapperend haardvuur, een warme radiator of een elektrisch kacheltje.

We hebben er weer onze uiterste best op gedaan om er iets moois van te maken. En net zoals sommige slagers hun eigen vlees keuren, zo vinden wij dat we daar behoorlijk in zijn geslaagd. Maar de uiteindelijke beoordeling ligt natuurlijk bij onze donateurs (wij hebben geen leden of abonnees, waarschijnlijk een kronkel in verband met de wet op de privacy en de daaruit voortvloeiende verregaande verplichtingen voor onze Kring).

Des te meer donateurs, des te meer kunnen wij doen. Dus leg uw binnengekomen blad straks na het lezen nonchalant op de klooster- of keukentafel zodat buren, vrienden en kennissen nieuwsgierig een blik kunnen werpen op al dat moois en besluiten om óók donateur te worden. Wij brengen dan de geschiedenis ook bij hén thuis. Binnen de périférique van Ursem doen we dat voor (minimaal/méér mag ook) € 10,00 per jaar en buiten het dorp voor (minimaal) € 14,00 waarbij die € 4,00 een bijdrage is in de portokosten.

Nogmaals dank aan alle stemmers en veel leesplezier met de uitgave 2023.

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.