Barre tijden

‘Blijf thuis’ staat er rechtsboven in beeld als we de televisie aanzetten. ‘Blijf thuis’ zegt onze premier Mark Rutte. We weten het onderhand wel, we zijn met de neus op niet al te leuke feiten gedrukt. Er waart een virus rond dat mondiaal veel slachtoffers maakt.

We hadden hoge verwachtingen van de expositie die we van 2 t/m 5 mei zouden houden in de N.H. Kerk onder het motto ’75 jaar bevrijding’. Wij en velen met ons hebben al menig uurtje besteed om deze herdenking luisterrijk te vieren. De teleurstelling is dan ook groot dat alle evenementen tot nader order zijn afgeblazen.

Als extraatje bij de expositie hadden wij onze donateurs bij het bezoek aan de tentoonstelling een gadget mee willen geven, een ‘hebbedingetje’, in de vorm van een gezelschapsspel, dat vlak na de oorlog is uitgebracht. Dat gaat nu natuurlijk niet en daarom hebben wij er voor gekozen om in de week vóór de geplande expositie, de spellen bij u thuis te bezorgen.

Hoewel de zomertijd is ingegaan, de lente voor de deur staat en de eendenkuikens al lang en breed de polderslootjes bevolken, misschien toch nog een leuke onderbreking om het thuiszitten te veraangenamen.

En om nog eens terug te denken aan die vijf bange jaren, die onze ouders en/of grootouders 75 jaar geleden moesten doormaken.

Wij spreken de wens uit dat de ‘oorlog’ tegen het coronavirus is een veel kortere tijd zal worden gewonnen. Maar ook nu, in deze onzekere tijden, brengen we de geschiedenis bij u thuis!

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.