200 Jaar?

Je zou ze zó maar eens tegen het schurftige lijf kunnen lopen: 16e eeuwse pest of- lepralijders, dikbuikige monniken uit die tijd al dan niet met een kruik zelf gebrouwen bier of knipogende begijntjes.
En dat allemaal in café De Rode Leeuw aan de Walingsdijk te Ursem op zondagmiddag 22 oktober a.s.

Wat is er aan de hand? De Historische Kring Ursem viert in samenwerking met de uitbaters van genoemd café de vermeende 200ste verjaardag van het etablissement.
Van 14.00 tot 17.00 kunnen alle donateurs van de H.K.U. de jaarlijkse uitgave van 2017 zélf ophalen. Om klokslag 15.00 en 16.00 wordt uit de historische doeken gedaan wat de beruchte Grote Pier met zijn zwarte bende in Ursem is overkomen. Het verhaal wordt mede in de nieuwe uitgave verteld, dus is het altijd weer na te lezen.

Ook de geschiedenis van De Ro(o)de Leeuw wordt in het blad onthuld en het is maar de vraag of het feestje ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan terecht is… Maar kom, een feestje op z’n tijd met Ursemmers onder elkaar moet kunnen!

Er is ruimte genoeg om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen in een 16e eeuwse ambiance. Nee, het van vet druipende varken met appel in z’n bek, draaiend aan het spit, ontbreekt. En ook de consumpties zijn voor eigen rekening.

Belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom, maar moeten er niet van opkijken na afloop en het betalen van € 10,00 als nieuwe abonnee/donateur de 16e eeuw te verlaten. Voor de thuisblijvers brengt de H.K.U. de geschiedenis natuurlijk gewoon weer thuis!

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.