Laatste keer dit jaar

Ja, u heeft het goed gezien! De foto’s van de Historische Kring Ursem in de etalage van de voormalige winkel van Adam Konijn hebben een verandering ondergaan. De welwillende medewerking van de nieuwe eigenaar/huurder van het bedrijfsgedeelte heeft er toe geleid dat we een nieuwe serie nostalgische foto’s konden ophangen. Als u een kijkje gaat nemen dat komt u “opgeblazen” foto’s tegen die veel laten zien van het wel en wee in Ursem gedurende de vorige eeuw.

img_1153Van links naar rechts kunt u genieten van telkens 8 foto’s betreffende “de kerk”, “wegtransport”, “politiek”, “watertransport”, “akkerbouw” en “middenstand”. De oudste foto dateert van 1903 en de jongste van 1979, wat inmiddels ook al weer 37 jaar achter ons ligt. U ziet het: we brengen niet alleen de geschiedenis bij u thuis, maar we timmeren dus ook langs de weg.

Aanstaande zaterdag 5 november houden we onze laatste inloopmiddag van het jaar. Wederom op dezelfde locatie als de vorige keren: in de brede school aan de Middengouw, de trap op en het eerste lokaal aan uw rechterhand. De computers draaien weer, zodat we in een handomdraai de foto’s op de beeldbank op het scherm kunnen toveren. Er staan nog steeds heel wat geboortekaartjes in de kaartenbak, die we welwillend afstaan aan de eigenaars of familieleden daarvan en we kunnen u ook voorzien van een afdrukje van één of meer van de kleine 500 bidprentjes van Ursemmers uit de nalatenschap van Dirk Dudink. Ook een haarscherpe afdruk van uw (misschien wel niet meer bestaande) geboortehuis behoort tot de mogelijkheden. Maar ook gewoon even een babbeltje met één van de aanwezige bestuursleden en een kopje koffie is mogelijk.

We draaien steeds oude nostalgische filmpjes uit de rijke historie van Ursem en er ligt allerlei informatie en fotowerk ter inzage.

katern-2016-2Heeft u onze nieuwe jaaruitgave trouwens al doorgelezen? Wie nog geen abonnee is voor het luttele bedrag van € 10,00 per jaar, kan zich natuurlijk ook aanmelden. U krijgt de jaaruitgave 2016-2 dan meteen mee. Onze eerste uitgave van 2016 over de Slag bij Rustenburg is geheel uitverkocht.

Er was – naast onze abonnees – veel vraag naar en er zijn diverse exemplaren door het gehele land en daarbuiten (!) gegaan! Na zaterdag zullen we om tafel gaan zitten om te zien hoe we ons volgend jaar gaan profileren en of we de inloopmiddagen zullen voortzetten. We zien u graag aanstaande zaterdag!

Nico Mulder

Dit bericht is geplaatst in Hoofdpagina. Bookmark de permalink.