Fotoarchief

In 2002 zijn we begonnen met het verzamelen van beeldmateriaal over Ursem, Rustenburg, Noorddijk, Mijzen en Schermer. Tot en met nu, hebben we ca. 9.000 scans gemaakt van foto’s, portretten, ansichtkaarten, schoolfoto’s en dergelijke van Ursemmers en hun omgeving.

In verband met de privacy van de geportretteerde personen zullen we niet al het beeldmateriaal op internet plaatsen. De scans zijn voor de stichting Historische Kring Ursem wel beschikbaar voor toekomstige publicaties en/of tentoonstellingen. De collectie die we voor internet hebben vrijgegeven bestaat voornamelijk uit scans die gebruikt zijn voor de tentoonstelling in 2001 “Ursem in beeld”. Maar ook veel ansichtkaarten hebben we vrijgegeven.

In de beeldbank kunt u foto’s selecteren op personen (type naam in de zoekvraag), geografische aanduiding (straatnaam) of op titels (bruggen, molens, stolpen, school, kerk, straatbeeld etc.). Als u een specifiek huisnummer zoekt, dan kunt u die selecteren door de straatnaam en het huisnummer (drie cijfers) tussen aanhalingstekens te plaatsen, bv: “Walingsdijk 011”. Schoolfoto’s vindt u onder titel en in de zoekvraag “St.Bavoschool”,  “Openbare lagere school” of “Langereisschool” . De schoolfoto’s van voor 1980 hebben we vrijgegeven. Mocht u nog schoolfoto’s hebben die wij niet gepubliceerd hebben, neem dan contact op met onze database-beheerder.

Het bestuur van de stichting Historische Kring Ursem heeft getracht alle rechthebbenden van het op deze internetpagina’s gebruikte beeldmateriaal te achterhalen. Een ieder die meent rechten aan de gebruikte beelden te kunnen ontlenen, wordt verzocht contact op te nemen met de voorzitter van onze stichting, Eveline Rutten , de Leet 2, 1645 VK Ursem.